Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων της εκπαιδευτικής δράσης «Συντήρηση και Επισκευή Πνευστών και Κρουστών Μουσικών Οργάνων», στο ΤΕΙ Ληξουρίου.
«Η μπάντα στα Επτάνησα»
Κοινωνία
30/01/2012 | 14:50

Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου
Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων της εκπαιδευτικής δράσης «Συντήρηση και Επισκευή Πνευστών και Κρουστών Μουσικών Οργάνων», στο ΤΕΙ Ληξουρίου. Κατόπιν σύντομου χαιρετισμού από τον υπεύθυνο καθηγητή, Διονύσιο Κατερέλο, ξεκίνησε η ενδιαφέρουσα διάλεξη που παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Καρδάμης (Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου), η οποία είχε θέμα “Η Μπάντα στα Επτάνησα”.
Η σημαντική αυτή εκπαιδευτική δράση, θα συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο από το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και θα περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση για τη συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές των Φιλαρμονικών Σχολών της Κεφαλονιάς και στους εκπαιδευτές τους, αλλά και στους φοιτητές του Τμήματος. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο χώρος των Επτανήσων, εκμεταλλευόμενος την πλούσια και μοναδική μουσική παράδοσή του, να καταστεί πανελλαδικό σημείο αναφοράς όσον αφορά το αντικείμενο της επιστημονικής συντήρησης των παραδοσιακών οργάνων αλλά και γενικότερα των υλικών και άυλων έργων του Πολιτισμού.

seminario_teilhjouriou2

seminario_teilhjouriou3

Βενετσιάνικη στρατιωτική μπάντα στην Ζάκυνθο στα μέσα του 18ου αιώνα (Λιτανεία Αγίου Χαραλάμπους).

seminario_teilhjouriou4

Βρετανική μπάντα χάλκινων πνευστών στα τέλη του 19ου αιώνα.

seminario_teilhjouriou5

Μπάντα βρετανικού συντάγματος τυφεκιοφόρων. Παιανίζει σε κυκλική διάταξη, κατά τη συνήθεια της εποχής.

seminario_teilhjouriou6

Σύμβαση έργου της εποχής

seminario_teilhjouriou7

Βρετανική στρατιωτική μπάντα το 1850

seminario_teilhjouriou8

Η μπάντα των Royal Marines το 1825

seminario_teilhjouriou9

Ο Διονύσης Κατερέλος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer