Οι επικοινωνιακές φούσκες …μυρίζουν εκλογές;
Editorial…
de Facto
02/02/2012 | 08:00

Του Παναγή Φωκά
–    Όταν εκδόθηκε το δελτίο τύπου που αφορούσε τη ….xρήση και εκμετάλλευση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Σκάλα Κεφαλονιάς, στο γραφείο του Πέτρου Αλιβιζάτου, δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους, λέγοντας με νόημα ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του υφυπουργού.
–    Λίγες ώρες μετά μαθαίναμε ότι το … καταφύγιο για τα αλιευτικά σκάφη όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά ούτε στα χαρτιά δεν υφίσταται. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ούτε μελέτη ζωγραφιστή. Ίσως κάποιες σκέψεις του Ζαπάντη πρώην δημάρχου της περιοχής Ελειού Πρόννων.
–    Εκεί όμως που, επιτρέψτε μου την έκφραση, μείναμε άφωνοι ήταν η αποκάλυψη που έκανε το kefaloniapress και ουσιαστικά ανέφερε ότι ο ΕΟΤ δεν κατείχε ποτέ την ακτή που στο δελτίο τύπου ο υφυπουργός την «βάπτισε» τουριστικό καταφύγιο της Σκάλας.
–    Όχι μία, όχι δύο αλλά πολλαπλά τα σφάλματα, για να μην χρησιμοποιήσουμε καμία πιο βαριά έκφραση, για το γραφείο τύπου του Πέτρου.
–    Θα μου πείτε ο άνθρωπος είχε τη όλη την καλή πρόθεση, έρχονται εκλογές, θέλει να δείξει ότι κάτι κάνει.. Δεν θα διαφωνήσουμε, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «δεν γίνονται μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα».
–    Και αν ήθελε ο υφυπουργός να πράξει το καθήκον του, θα μπορούσε εφόσον η ακτή ήταν του ΕΟΤ, να μας έλεγε για τη χωροθέτηση της περιοχής, τη χρηματοδότηση της μελέτης και τον τρόπο που θα έβρισκε τα λεφτά ο δήμος για το έργο,  ώστε να ήταν ουσιαστική η ενέργεια του.
–    Ακόμη και τώρα, παρά τις …επικοινωνιακές γκάφες θα μπορούσε να κάνει κίνηση …ματ.
–    Τι εννοούμε;
–    Ο Δήμαρχος σε πρόσφατη συνάντηση τους στην Αθήνα έχει δώσει ένα υπόμνημα με δεκάδες εκκρεμότητες μεταξύ πολιτείας και ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς στον υφυπουργό. Αλήθεια, στον ΕΟΤ δεν ανήκει το Ξενία, οι Καταβόθρες, ο Μακρής Γιαλός, το Τραπεζάκι και άλλα σημαντικά ακίνητα;
–    Μήπως ο υφυπουργός θα πρέπει να κάνει μια ουσιαστική κίνηση και να «παραχωρήσει», μέσο ΕΟΤ, τα ακίνητα στο Δήμο Κεφαλονιάς;
–    Γιατί από … φούσκες έχουμε χορτάσει…
–    Αλήθεια, ποιος είναι ο …εγκέφαλος που πρότεινε στον Αλιβιζάτο να βγάλει δελτίο τύπου με τη σπουδαία ανύπαρκτη παραχώρηση του καταφυγίου της Σκάλας. Ε, δεν θέλει και τρομερή φαντασία…
–    Καλημέρα σας…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer