Ο τ. δήμαρχος Αργοστολίου με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση τονίζει ότι: «Η απόδοση ¨τα του Καίσαρος τω Καίσαρι¨ εξυψώνει την πολιτική ως κοινωνική λειτουργία σε αντίθεση με την μικρόψυχη λογική της οικειοποίησης του έργου των άλλων.»
Ενοχλημένος ο Τσιλιμιδός για τις ανακοινώσεις δήμαρχου – βουλευτή
Πολιτική
13/03/2011 | 09:35

Ο τ. δήμαρχος Αργοστολίου μετά από μία περίοδος σιωπής, εξέδωσε μακροσκελέστατη ανακοίνωση με το ιστορικό του έργου ύδρευσης στο Αργοστόλι. Ο Γιώργος Τσιλιμιδός δείχνει ενοχλημένος για τον τρόπο που δημοσιεύθηκε το θέμα από το δήμαρχο αλλά και το βουλευτή, ενώ εύχεται στο Αλέξανδρο Παρίση «να επιτύχει την ένταξη και άλλων έργων του μεγέθους της ύδρευσης.»

Αναλυτικά ο Γιώργος Τσιλιμιδός αναφέρει τα εξής: «Ήδη έχει ανακοινωθεί από διάφορες κατευθύνσεις, από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Σ. Μοσχόπουλο και από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ Α. Παρίση.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ευτυχές για το Αργοστόλι αφού θα λύσει οριστικά ένα σημαντικό πρόβλημα και θα συμβάλλει αναπτυξιακά σε μια εποχή κατασκευαστικής ακινησίας.

Δεν θα παρενέβαινα σκοπεύοντας να δρέψω δάφνες όμως στην ανακοίνωση του ο κ Παρίσης κάνει ένα έντεχνο χρονικό άλμα αποκρύπτοντας την αλήθεια για την ένταξη του έργου, με σκοπό να την καταγράψει στο ενεργητικό του .

Μηδενίζει την επίπονη και πολυετή εργασία που απαιτήθηκε για τη ωρίμανση του έργου και εμφανίζει την ένταξη του ως αποτέλεσμα «προσωπικής παρέμβασης» και ενεργειών του ενός μήνα.

Το έργο υπεβλήθη για πρώτη φορά στο ΕΣΠΑ τον 11/2009 με την κατάθεση του σχετικού Τεχνικού Δελτίου συνοδευόμενο από την απαραίτητη μελέτη.

Υπήρξε απορριπτική απόφαση η 5193/3-8-10, μετά από αρκετούς μήνες κυοφορίας και επαναπροσδιορισμού των απαιτήσεων ένταξης εκ μέρους της διαχειριστικής αρχής.

Οι λόγοι της απόρριψης ήταν δευτερεύοντες με ουσιαστικότερους την κατάθεση επιπλέον χρηματοοικονομικής μελέτης κόστους οφέλους καθώς και την υποβολή της πρότασης από την ΔΕΥΑ και όχι τον Δήμο.

Επανυπεβλήθη η πρόταση στις 27/12/2010 με νέο Τεχνικό Δελτίο και τις επιπλέον απαιτήσεις της διαχειριστικής αρχής πλήρεις και αυτή η πρόταση εγκρίθηκε και εντάχθηκε.

Απλά ζητήθηκε με το 2893/28-1-2011 μικρή τροποποίηση που απαιτούσε να μην συμπεριληφθούν στο έργο οι υδρομετρητές των καταναλωτών πράγμα που εμείς επιδιώκαμε για να μην επιβαρυνθούν με αυτό το κόστος οι πολίτες η η ΔΕΥΑ.

Αυτή η συμπληρωματική τροποποίηση έγινε εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στην απόφαση ένταξης του έργου μνημονεύεται η από 27/12/2010 πρόταση που υπεβλήθη, αυτή είναι που υιοθετείται και βάση αυτής εντάσσεται το έργο.

Όσοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τα έργα του ΕΣΠΑ γνωρίζουν πόση μακροχρόνια επεξεργασία χρειάζεται ένα έργο για την ένταξη του, πλήρεις τεχνικές μελέτες, αδειοδοτήσεις διαφόρων ειδών, οικονομοτεχνικές μελέτες κλπ. Θα ήταν Ευρωπαϊκό ρεκόρ και μακράν απλησίαστο εάν μέσα σε ένα μήνα κατόρθωνε ο κ. Παρίσης να ολοκληρώσει όλα αυτά!!!

Επειδή η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αργοστολίου είναι ένα κορυφαίο έργο υποδομής για την πρωτεύουσα αξίζει να αναφερθεί για την ιστορία ότι:

Η μελέτη του δικτύου ύδρευσης ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2008 και εν συνεχεία υλοποιήθηκε ένα τμήμα της με έργο που χρηματοδοτήθηκε από τον ΘΗΣΕΑ ύψους 2.100.000€ κατά τη διετία 2008-2009.

Ενόψει του ΕΣΠΑ επικαιροποιήθηκε η μελέτη λαμβάνοντας υπόψη και κατασκευαστικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν από το ήδη υλοποιηθέν έργο και υπεβλήθη η πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μόλις προκηρύχθηκε το ανάλογο μέτρο με την χρονική εξέλιξη που προαναφέρθηκε ώστε να υπογραφεί σήμερα η ένταξη του υπολοίπου έργου ύψους 5.970.000€.

Καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την κατάληξη ήταν η πολύμοχθη και μακράς διάρκειας προσπάθεια που δεν είναι προσωπική αλλά συλλογική των θεσμικών πολιτικών προσώπων και των υπηρεσιακών στελεχών του πρώην Δήμου Αργοστολίου.

Η απόδοση «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» εξυψώνει την πολιτική ως κοινωνική λειτουργία σε αντίθεση με την μικρόψυχη λογική της οικειοποίησης του έργου των άλλων, που αποτελεί την συνήθη πρακτική, και την ευτελίζει στην κοινή συνείδηση ως στείρα ανταγωνιστική διαδικασία προσωπικών επιδιώξεων.

Εύχομαι στον κ Παρίση και στην Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς επιτυχή υλοποίηση του έργου αυτού και η πρόκληση για την ηγεσία του Δήμου Κεφαλονιάς πρέπει να είναι να κατορθώσει να προετοιμάσει και να επιτύχει την ένταξη και άλλων έργων του μεγέθους και της χρησιμότητας του έργου της Ύδρευσης για το καλό του τόπου μας . Under this plan, http://overnightessay.co.uk to preserve individualism, no loans were made to individuals

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer